Oświetlenie wnętrza nie gaśnie po zamknięciu drzwi.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bimbo
    Classic
    • 2015
    • 1

Śliczna czekoladka

Zastanów się tylko czy lepiej nie odebrać umytego auta, na brudnym pewne rzeczy mogą być niewidoczne. Nie bardzo chce mi się wierzyć w to, że w salonach niszczą lakiery.
    brum brum
  • krystus20
    Classic
    • 2013
    • 6

Witam,
    szukałem ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Mianowicie po zamknięciu drzwi nie gaśnie oświetlenie wnętrza. Sygnał ostrzegania o nie wyłączonych światłach działa, centralny zamek działa. Od strony kierowcy światełko w drzwiach działa prawidłowo, od strony pasażera nie działało, ale wymieniłem mikrostyk i teraz działa prawidłowo, dodam że w bagażniku działa również prawidłowo. Po zamknięciu samochodu z pilota po okolo 5-10 sekundach słyszę taki jeden sygnał dźwiękowy, takie "pip". Proszę o wskazówkę gdzie szukać problemu.

Komentarz

• andru123
      Elegance
      • 2010
      • 783
      • Toyota
      • ATF 2.0 MPI 120 KM

masz jeszcze gdzies niedziałającą krańcówkę
      sprawdz przy zamku pod maską , najlepiej odepnij wtyczkę od razu będzie wiadomo
      jest O1 RS 1.8T XENON
      była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

krystus20, a nikt się nie bawił tym włącznikiem przy lampce :?: :szeroki_usmiech
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• krystus20
          Classic
          • 2013
          • 6

Nie lampka jest ok. Andru123 co masz na myśli "sprawdz przy zamku pod maską , najlepiej odepnij wtyczkę od razu będzie wiadomo" octavie mam dopiero kilka miesięcy i teraz zacząłem się bawić więc można powiedzieć że jestem początkującym. Napisz proszę troszkę dokładniej jak sprawdzić która krańcówka jest jeszcze uszkodzona.

Komentarz

• andru123
            Elegance
            • 2010
            • 783
            • Toyota
            • ATF 2.0 MPI 120 KM

Zamieszczone przez krystus20
            Nie lampka jest ok. Andru123 co masz na myśli "sprawdz przy zamku pod maską , najlepiej odepnij wtyczkę od razu będzie wiadomo" octavie mam dopiero kilka miesięcy i teraz zacząłem się bawić więc można powiedzieć że jestem początkującym. Napisz proszę troszkę dokładniej jak sprawdzić która krańcówka jest jeszcze uszkodzona.
            mój RS z 2001 r ma pod maską przy zamku krańcówkę , jak dobrze obejrzysz to powinna być tam tez i u ciebie , dochodzi tam wtyka z dwoma przewodami , wypiecie jej jest "widziane" przez komfort jako zamknieta maska miałem na warsztacie kilka już aut grupy VW gdzie wlasnei problemy były z tą krańcówką
            jest O1 RS 1.8T XENON
            była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• krystus20
              Classic
              • 2013
              • 6

Właśnie sprawdzałem i nie mam nic pod przednią maską, jest jedynie zamek i linka nie ma żadnych kabelków. Przenie drzwi i tylna klapa są raczej w porządku bo światełka zapalają się i gasną prawidłowo. Jak już mówiłem wymieniałem w lewych przednich drzwiach krańcówkę. Pozostaje tylna para drzwi. Czy jest jakiś sposób na ich sprawdzenie bez rozbierania?

Komentarz

• shico
                Drive
                • 2008
                • 98

Witam.
                Można sprawdzić mikroprzełączniki bez rozbierania drzwi. Należy zdemontować dolną plastikową osłonę słupka środkowego w którym jest złącze (kostka) drzwi.Rozpiąć złącze i omomierzem ustalić czy przełączniki (mikrostyki) zachowują się poprawnie przy zamykaniu i otwieraniu drzwi.Schemat połączenia kostek oraz nr pinów gdzieś jest na forum.
                Pzdr.

Komentarz

• koleś
                  RS
                  • 2009
                  • 2840
                  • Fabia combi (6Y5)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez krystus20
                  Czy jest jakiś sposób na ich sprawdzenie bez rozbierania?
                  Krańcówki w zamkach można sprawdzić VAG-iem.
                  Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                  Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

Pracuję...